FIATALOK AZ LET KSZBN
KAPCSOLAT- S JELLEMPT, AIDS- S DROGPREVENCIS PROGRAMAmiben szeretnnk segteni...

Alaptvnyunk fontos feladatnak tartja a fiatalok helyes rtkrendjnek kialaktst, ezrt kpzseket szerveznk fiatalok szmra (klnskppen a htrnyos helyzetekre)

Ez a program a remnyekrl, lmokrl s az elttnk ll problmkrl, dntsekrl szl. Itt beszlgetnk a bartokrl, a csaldrl, a kapcsolatokrl s a hzassgrl. Sok olyan dolgot hallhatunk, amely segt a boldog s teljes let kialaktsban s hogy mikppen kerljk el a veszlyeket.


Ami igaz, az igaz

Felmrsek bizonytjk, hogy a krlttnk l embereknek milyen nagy szerepk van az letnk formlsban. Mind a szleink, mind az ismerseink, legfkppen pedig a bartaink hatssal vannak dntseinkre. Az a tapasztalat, hogy ltalban nem magunk hozzuk meg a dntseinket, gy msok dntenek az letnk felett.

A program jtkos formban nyitja fel a szemnket a helyes tra, amelyekbl tanulsgokat vonhatunk le. Dntseinktl fggen lpnk elre vagy ragadunk le. Vannak az letben olyan dolgok, amelyekbe nem szlhatunk bele - idjrs, tpts. Ugyanakkor sok lethelyzetben tnyleges vlasztsi lehetsgnk van. Ismerhetjk a kvetkezmnyeket s tudsunk alapjn dntnk, remlhetleg helyesen.


Amit fontosnak tartunk s amiben segthetnk...

A program sorn kpessgeket fejlesztnk, amelyek segteni fognak neknk ismereteink s rtkrendnk alapjn meghozni a legjobb dntseket.
Azt is meg fogjuk ltni, hogy kapcsolataink befolysoljk cljaink elrst. Nem egyedl jrjuk vgig letutunkat. Velnk egytt utaz csaldtagjaink s bartaink hatst gyakorolnak utunkra. Az letben azonban gyakran a kapcsolataink hatrozzk meg, hogy sikert rnk el, vagy kudarcot vallunk.

Mindnyjunknak vannak cljaik, melyeket szeretnnk elrni.
A kpzs alatt beszlnk letekrl s letmdokrl. A szexulis ton terjed betegsgek (SZTB-k) megakadlyozhatnak bennnket a clba rsben (mint lezrt t, akadlyt jelent). Vannak kztk olyanok, mint pl. az AIDS, amelyek elg slyosak ahhoz, hogy nagy valsznsggel sohase rhessk el a clunkat. Msik ilyen nagy rnk leselked veszly: Drog!

Sohasem tl korai az embernek elkezdeni tudatosan fejleszteni a jellemt. Ehhez soha nincs ks, de minl tovbb vrunk, annl nehezebb vlhat a dolog. A j jellem hosszabb id alatt alakul ki, mikzben az ember kvetkezetesen helyes dntseket hoz - mg nehezebb helyzetekben is. A jellem fejlesztse irnti elktelezettsg kulcsfontossg lehet a helyes dntsekre val kpessgnk szempontjbl.

A csapdkhoz, veszlyekhez val viszonyunkat az hatrozza meg, hogy hogyan gondolkodunk nmagunkrl, milyen a sajt magunkrl alkotott "n-kpnk". A program sorn megvizsgljuk az egszsges nrtkels alapjait is.


s amiben n tud segteni...

Amennyiben gy gondolja, hogy tevkenysgnk hasznra van a trsadalomnak, s
mdjban van segteni, gy krjk, hogy tmogassa az alaptvnyunkat.

Adomnyait az OTP bank 11743002-20167677 szmlaszmra utalhatja t, vagy a
Forrs Alaptvny, 7400 Kaposvr, Kanizsai u.56. cmre kldheti el, melyet
ezton is megksznnk nnek