Mkdhet-e a hzassg?


Hogy a hzassg rmeit lhessk is...

Alaptvnyunk nagy hangslyt fektet a hzassgban felmerl vitk, konfliktusok, nzeteltrsek kezelsre s annak mielbbi megoldsra. Ennek
rdekben kpzseket szerveznk, hogy a hzasprok (klns tekintettel a klnl, elszakadt vagy nagy tvolsgban l hzasprokra, brtnben lv, illetve brtnbl ppen szabadulk) szmra.

J kapcsolatot tartunk fenn a Nemzetkzi Testvri Brtntrsasggal - Prison Fellowship International (PFI) s a keresztny rtkekre ptve tbb programot dolgoztunk ki, amelyekkel segteni szeretnnk a brtnbntetsket tltket, valamint az otthonmaradott hozztartozkat az egymstl tvol tlttt id elviselsben, valamint a szabadulst kveten a kzs let tartalmas folytatsra.


Amiben mi tudunk segteni...

A tanfolyamot keresztny hzasprok vezetik, s munkjukat a vendgltsban nkntesek segtik.
Ezen a napon arra btortjk a hzasprokat, hogy gondoljk t, vizsgljk meg egytt a prkapcsolatukban meglv, esetleg mr korbban is fennllt, nhny konkrt problmt, s egytt talljanak kiutat, megoldst ezekre.
A tanfolyamvezetk segtsgvel arra kapnak bztatst a hzasprok, hogy btran osszk meg egymssal gondolataikat, rzseiket, nagyobb megrtst tanstsanak egyms irnt, megprbljk jobban megrteni egyms nehzsgeit, amely az egymstl val elszaktottsgbl fakad.
Segtsget kapnak ahhoz, hogy egy irnytott prbeszd formjban tbeszljk a konfliktusaikat, igyekezzenek megrteni a sajt s a trsuk rzelmi ignyeit, hogy vals elkpzelst alakthassanak ki egy-egy beszlvel kapcsolatosan, tovbb hogy a ksbbiekben is, nap, mint nap relisan tudjanak szembenzni a kapcsolatukban jelentkez nehzsgekkel.


Hasonlkppen kidolgozott program ltezik arra is, hogy a bncselekmnyeknl az elkvetben felbresszk a srtett irnyba a bocsnatkrs, a krtrts valamilyen formj s mrtk megvalstst, s ezzel is dntseinek, letvitelnek hangslyossgra, letben a tetteirt vllalt, illetve vllaland felelssg fontossgra hvjk fel a figyelmt.


s amiben n tud segteni

Amennyiben gy gondolja, hogy tevkenysgnk hasznra van a trsadalomnak, s
mdjban van segteni, gy krjk, hogy tmogassa az alaptvnyunkat.

Adomnyait az OTP bank 11743002-20167677 szmlaszmra utalhatja t, vagy a
Forrs Alaptvny, 7400 Kaposvr, Kanizsai u.56. cmre kldheti el, melyet
ezton is megksznnk nnek.