Trsadalmi befogads

Esly egy j letre...

Ez a program a trsadalmi befogads erstsnek cljbl indult el. Alaptvnyunk szeretn a segtsgnyjts alapelveinek mlyebb megismertetst az nkntesek szmra. Fontos, hogy sikeres munkt vgezzenek, megismerjk azokat az eszkzket, lehetsgeket, amik a segtsben rendelkezsre llnak s ezeket megfelelen tudjk alkalmazni.
Fontos a brtnkbe bejr nkntesek fejlesztse, mert ezt elhvsnak rzik, nagyon j szndkkal teszik s sokat tehetnek a vltozsrt. Krdseikkel, hozzszlsaikkal elindul bennk egy fejlds, mert gondolkoznak az esetleges problmkrl. Belelsk a helyzetekbe arrl tanskodik, hogy mennyire rtkelik a segt munkval jr felelssget s mennyire rzkelik a leend segtettek szksgleteit.

Az let msik oldala...

Nagyon rossz, ha valaki elveszti a szabadsgt s ez mellett mg attl is megvan fosztva,
hogy tiszta lappal jra kezdje az lett. Mint az nagyon is jl tudjuk, a brtnbl
szabadultaknak kevs eslyk van arra, hogy visszaintegrldjanak a
trsadalomba. Ennek taln az az egyik f oka, hogy a fegyintzetekben tbbnyire nem trdnek az eltltek helyes tra s a bnmentes letre val tnevelsvel.
Sok esetben megtrtnik, hogy a brtnbntetsk letltse utn rosszabb llapotban kerlnek ki a brtnbl, mint ahogyan bekerltek.
A trsadalomnak eltletei vannak a brtnviselt emberek irnt s ahelyett, hogy a trsadalom sszefogna s segtene ezeknek az embereknek visszailleszkedni, nagymrtkben elsegti azt.

A kpzsben az nkntesek valsgos, hiteles trtnetek befogadsval klnbz problmkba pillanthattak bele. Az eladk s a rsztvevk kztt beszlgets alakult ki, mindenki vlaszt kaphatott azokra a krdsekre, amelyek foglalkoztattk.
Az nknteseknek lehetsgk nylt egy szabadult eltlt beszmoljt megismerni, ami rengeteg nehzsggel s kudarccal teli trtnet volt. A vgn arra a kvetkeztetsre jutottak, hogy a befektetett munka megtrl, lthat eredmnyei vannak mind a bnelkvet, mind a csaldja szmra.

A rsztvevk visszajelzseibl kiderlt, hogy hasznos volt szmukra a kpzs. Jl hasznostottk a szemlyes beszmolkat, tansgtteleket, a vezet jrtassgt. Nhnyan jeleztk a kpzs ideje alatt, hogy azrt is hasznos szmukra a kpzs, mert nem tagadja a nehzsgeket, a felmerl problmkra hvja fel a figyelmet.

Adomnyok

Amennyiben gy gondolja, hogy tevkenysgnk hasznra van a trsadalomnak, s
mdjban van segteni, gy krjk, hogy tmogassa az alaptvnyunkat.
Adomnyait az OTP bank 11743002-20167677 szmlaszmra utalhatja t, vagy a
Forrs Alaptvny, 7400 Kaposvr, Kanizsai u.56. cmre kldheti el, melyet