FIATALOK AZ ÉLET KÜSZÖBÉN
KAPCSOLAT- ÉS JELLEMÉPÍTŐ, AIDS- ÉS DROGPREVENCIÓS PROGRAM

Amiben szeretnénk segíteni...

Alapítványunk fontos feladatának tartja a fiatalok helyes értékrendjének kialakítását, ezért képzéseket szervezünk fiatalok számára (különösképpen a hátrányos helyzetűekre)

Ez a program a reményekről, álmokról és az előttünk álló problémákról, döntésekről szól. Itt beszélgetünk a barátokról, a családról, a kapcsolatokról és a házasságról. Sok olyan dolgot hallhatunk, amely segít a boldog és teljes élet kialakításában és hogy miképpen kerüljük el a veszélyeket.

Ami igaz, az igaz

Felmérések bizonyítják, hogy a körülöttünk élő embereknek milyen nagy szerepük van az életünk formálásában. Mind a szüleink, mind az ismerőseink, legfőképpen pedig a barátaink hatással vannak döntéseinkre. Az a tapasztalat, hogy általában nem magunk hozzuk meg a döntéseinket, így mások döntenek az életünk felett.

A program játékos formában nyitja fel a szemünket a helyes útra, amelyekből tanulságokat vonhatunk le. Döntéseinktől függően lépünk előre vagy ragadunk le. Vannak az életben olyan dolgok, amelyekbe nem szólhatunk bele - időjárás, útépítés. Ugyanakkor sok élethelyzetben tényleges választási lehetőségünk van. Ismerhetjük a következményeket és tudásunk alapján döntünk, remélhetőleg helyesen.

Amit fontosnak tartunk és amiben segíthetünk...

A program során képességeket fejlesztünk, amelyek segíteni fognak nekünk ismereteink és értékrendünk alapján meghozni a legjobb döntéseket. Azt is meg fogjuk látni, hogy kapcsolataink befolyásolják céljaink elérését. Nem egyedül járjuk végig életutunkat. Velünk együtt utazó családtagjaink és barátaink hatást gyakorolnak utunkra. Az életben azonban gyakran a kapcsolataink határozzák meg, hogy sikert érünk el, vagy kudarcot vallunk.

Mindnyájunknak vannak céljaik, melyeket szeretnénk elérni. A képzés alatt beszélünk életekről és életmódokról. A szexuális úton terjedő betegségek (SZTB-k) megakadályozhatnak bennünket a célba érésben (mint lezárt út, akadályt jelent). Vannak köztük olyanok, mint pl. az AIDS, amelyek elég súlyosak ahhoz, hogy nagy valószínűséggel sohase érhessük el a célunkat. Másik ilyen nagy ránk leselkedő veszély: Drog!

Sohasem túl korai az embernek elkezdeni tudatosan fejleszteni a jellemét. Ehhez soha nincs késő, de minél tovább várunk, annál nehezebbé válhat a dolog. A jó jellem hosszabb idő alatt alakul ki, miközben az ember következetesen helyes döntéseket hoz - még nehezebb helyzetekben is. A jellem fejlesztése iránti elkötelezettség kulcsfontosságú lehet a helyes döntésekre való képességünk szempontjából.

A csapdákhoz, veszélyekhez való viszonyunkat az határozza meg, hogy hogyan gondolkodunk önmagunkról, milyen a saját magunkról alkotott "én-képünk". A program során megvizsgáljuk az egészséges önértékelés alapjait is.

És amiben Ön tud segíteni...

Amennyiben úgy gondolja, hogy tevékenységünk hasznára van a társadalomnak, és módjában van segíteni, úgy kérjük, hogy támogassa az alapítványunkat.

Adományait az OTP bank 11743002-20167677 számlaszámra utalhatja át, vagy a Forrás Alapítvány, 7400 Kaposvár, Kanizsai u. 56. címre küldheti el, melyet ezúton is megköszönünk Önnek

Forrás Alapítvány

7400 Kaposvár,
Toponári u. 1/B.

Adószám: 18771479-1-14

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.